Avengers part 2 ..the music goes on!!!

Avengers part 2 ..the music goes on!!!

ΓΡΑΦΕΙ Η :ΕΥΑ ΖΕΥΓΟΥΛΑ

David Bowie-Moonage DayDream-Guardians of the Galaxy

Ο Peter Quill, γνωστός και ως Star-Lord, απήχθη από εξωγήινους λίγο μετά το θάνατο της μητέρας του το 1988. Πριν την απαγωγή, η μητέρα του του έδωσε ένα mixtape με πολλές επιτυχίες από τη δεκαετία του '70. Ακόμη και στην ενήλικη ζωή του, ο Quill ακούει την ταινία ως τρόπο να παραμείνει συνδεδεμένος με τον πλανήτη του. Πολλά από αυτά τα τραγούδια δεν εμφανίζονται μόνο στην ταινία, αλλά και στο «Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1 'που κυκλοφορεί σε συνδυασμό με την ταινία. Ο σκηνοθέτης Peter Gunn γνώριζε έντονα τα τραγούδια που χρησιμοποίησαν, λέγοντας στο Rolling Stone ότι «το Walkman και η κασέτα μέσα του είναι η καρδιά της ταινίας». Ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του Gunn ήταν ο David Bowie και χρησιμοποίησε το τραγούδι του "Moonage Daydream" για να τονίσει μια βασική στιγμή της ταινίας όταν ο Quill και η ομάδα του πλησιάζουν τον διαστημικό σταθμό με το όνομα Knowhere. Ο Gunn αργότερα αποκάλυψε ότι ήλπιζε να κλείσει τον Bowie για μια εμφάνιση καμέο στη δεύτερη ταινία «Guardians of the Galaxy», αλλά ο τραγουδιστής πέθανε τον Ιανουάριο του 2016, ένα μήνα πριν να αρχίσουν τα γυρίσματα.

 

Runaways, "Cherry Bomb" - "Guardians of the Galaxy" (2014)

Ένα άλλο κομμάτι που παρουσιάστηκε στην ταινία και το συνοδευτικό soundtrack του "Awesome Mix" ήταν το "Cherry Bomb" των Runaways. Το τραγούδι παίζει καθώς ο Quill εξηγεί το σχέδιό του να καταλάβει τον Ronan και να εξασφαλίσει την πέτρα Infinity (εντάξει, είναι πάνω κάτω το 12% του σχέδιου). Το τραγούδι του 1976 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια των Runaways και έχει ακουστεί και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των 'Dazed and Confused' και 'The Simpsons'.

Ο ρόλος του Rob Zombie - «Guardians of the Galaxy» (2014)

Εάν παρακολουθήσατε το "Guardians of the Galaxy" σε σίγαση, θα χάσατε την καμεο εμφάνιση του Rob Zombie κι αυτό γιατί ο frontman των White Zombie εμφανίστηκε μόνο σε ηχητική μορφή δίνοντας τη φωνή του στο Ravager Navigator. Ο Zombie έχει εμφανιστεί σε κάθε ταινία του Gunn, κάτι για το οποίο ο σκηνοθέτης είναι υπερήφανος. "Ο Rob είναι φίλος και εμφανίστηκε στην πρώτη μου ταινία," Slither ", έτσι τώρα είναι η υπογραφή μου", δήλωσε ο Gunn στο Fast Company. Ο Zombie έδωσε ξανά τη φωνή του και στη δεύτερη ταινία Guardians και πιστώνεται με το ρόλο του Unseen Ravager.

ELO, "Mr. Blue Sky" - 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017)

Όπως στην πρώτη ταινία, η μουσική διαδραματίζει βασικό ρόλο και στο «Guardians of the Galaxy Vol. 2. Στην σκηνή έναρξης, οι Guardians μάχονται ένα δισδιάστατο τέρας σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν κάποιες πολύτιμες μπαταρίες. Καθώς το γιγαντιαίο πλάσμα που μοιάζει με γυμνοσάλιαγκας επιτίθεται στην ομάδα, το μωρό Groot συνδέει μερικά ηχεία και παίζει το κλασικό τραγούδι του 1977  των ELO "Mr. Blue Sky ". Η ευτυχία του τραγουδιού, σε συνδυασμό με τον χορό του μωρού Groot, προκαλεί εντυπωσιακή αντίθεση μέσα στο απόλυτι στο χάος. Υπάρχουν εκρήξεις, σώματα που πετάνε στον αέρα, όμως το τραγούδι διατηρεί τον αισιόδοξο τόνο του . "Έλεγα πάντα ότι αν οι Guardians είχαν μια house band, αυτή θα ήταν οι ELO", James Gunn στο "Rolling Stone". "'Το Blue Sky είναι το αγαπημένο μου δικό τους τραγούδι. "

 

Fleetwood Mac, "The Chain" - 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017)

Το "The Chain" των Fleetwood Mac υπογραμμίζει δύο από τις πιεστικές και πιο κρίσιμες στιγμές της ταινίας. Η πρώτη του εμφάνιση έρχεται καθώς οι Guardians πολεμούν μεταξύ τους, οι δεσμοί τους φαινομενικά αρχίζουν να χαλαρώνουν. Η δεύτερη εμφάνιση του τραγουδιού έρχεται στην κορύφωση της ταινίας, καθώς ο Star-Lord αγωνίζεται κόντρα στον Ego, σώζοντας την ομάδα του και εκατομμύρια ζωές στην πορεία. «Την πρώτη φορά που το ακούμε είναι για την αλυσίδα που φαίνεται να σπάει», δήλωσε ο Gunn . "Αλλά η τελευταία φορά που το ακούμε είναι ένα από τα πιο έντονα μέρη της ταινίας και δείχνει πως αυτή η αλυσίδα δεν πρόκειται να σπάσει".

Κάθε μέλος της μπάντας παρακολούθησε την ταινία και έδωσε έγκριση πριν τη χρήση του τραγουδιού.

 

George Harrison, "My Sweet Lord" - 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017)

Το κλασικό τραγούδι του George Harrison,My Sweet Lord παίζει καθως ο  Ego, που παίζεται από τον Kurt Russell, συστήνει στους Guardians τον πάρα πολύ ιδανικό πλανήτη του. Ο Gunn ήξερε νωρίς ότι ήθελε αυτό το τραγούδι για να τονίσει τη σκηνή. "Ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχα επιλέξει για να χρησιμοποιήσω στην ταινία, και έχει να κάνει λίγο με την προέλευση του Ego", παραδέχθηκε ο σκηνοθέτης. "Και υπήρχε αυτός ο μεγάλος μύθος δημιουργίας για το πώς ήρθε και ήταν αρκετά στην ίδια γραμμή. Γνωρίζω μύθους δημιουργίας των ινδουιστών και υπάρχουν κάποιες ομοιότητες εκεί. "

Cheap Trick, "Surrender" - 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017)

Το Surrender των Cheap Trick απο το 1978 τονίζει τους τίτλους τέλους του Guardians of the Galaxy Vol. 2. 'Εκτός από τις συνηθισμένες κάρτες, υπάρχει αρκετέ σύντομες βινιέτες όπου παρουσιάζονται μερικοί από τους βοηθητικούς χαρακτήρες της ταινίας και εξιτάρει τους οπαδούς με ενδείξεις σχετικά με την τρίτη ταινία της σειράς. Υπάρχει επίσης ιστορία μεταξύ των Cheap Trick και του James Gunn: Ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε το τραγούδι της μπάντας "If You Want My Love" στη μαύρη κωμωδία του 2011 "Super".

 

Miley Cyrus cameo - 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017)

Ίσως να μην έχετε δει τη Miley Cyrus στους  «Guardians of the Galaxy Vol. 2, 'αλλά την ακούσατε σίγουρα.Το ποπ-αστέρι έκανε ένα σύντομο φωνητικό πέρασμα σε μια από τις σκηνές που έπαιξαν κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους. Στη βινιέτα, ο Stakar, που παίζεται από τον Sylvester Stallone, επανασυνδέει την παλιά ομάδα των Guardians. Ανάμεσά τους είναι μια μονάδα AI που ονομάζεται Mainframe και η Cyrus του δίνει τη φωνή. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκουν έχει υπαινιχθεί ότι η Cyrus μπορεί να έχει κάποιο ρόλο στο 'Vol. 3 αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με το αν πρόκειται για ενα απλό καμέο ή για κάτι μεγαλύτερο.

 

Adam and the Ants, "Ant Music" - "Ant-Man" (2015)

Πολύ πριν ο Ant-Man κερδίσει τους φίλους του κινηματογράφου, οι Adam and the Ants έκαναν το έντομο cool . Το γκρούπ με frontman τον Adam Ant  ήταν βασικό της σκηνής του New Wave στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ανάμεσα στις επιτυχίες τους ήταν και το ιδιόμορφο, θορυβώδες «Ant Music.». Στην ταινία, το κομμάτι παίζει στο παρασκήνιο, καθώς ο Scott Lang, που ερμηνεύει ο Paul Rudd, εργάζεται σε ένα κατάστημα Baskin-Robbins.

The Cure, "Plainsong" - "Ant-Man" (2015)

Στην κορυφαία μάχη της ταινίας, ο Ant-Man αντιμετωπίζει τον αντίπαλό του Yellowjacket. Και οι δύο έχουν συρρικνωθεί στο μέγεθος εντόμων όταν μάχονται μέσα σε ένα χαρτοφύλακα (που τυχαίνει να πέσει από ένα ελικόπτερο). «Θα σε διαλύσω!» φωνάζει ο Ant-Man σε ένα σημείο καθώς απομακρύνει ένα κινητό τηλέφωνο που ήταν επίσης μέσα στον χαρτοφύλακα. Μια φωνή που μοιάζει με το Siri ανταποκρίνεται παίζοντας" το  Disintegration' των Cure πριν ξεκινήσει το  πρώτο τραγούδι  του άλμπουμ το Plainsong. Είναι μια έξυπνη στιγμή που μπορεί να έχουν χάσει κάποιοι νεότεροι θεατές της ταινίας αλλά όσοι γνωρίζουν τους Rock and Roll Hall Famers του 1989 πιθανότατα να έριξαν ένα χαμογελάκι.

 

alt-J, "Left Hand Free" - "Captain America: Civil War" (2014)

Η μπάντα της Indie-rock alt-J έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς εξαγωγές της Αγγλίας. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, «Awesome Wave», κέρδισε το βραβείο Mercury, ενώ το επόμενο LP, "It Is All Yours", έφερε στην μπάντα το πρώτο βραβείο Grammy. Με τον ίδιο τρόπο που η νεαρή αυτή μπάντα καθιερώθηκε γρήγορα στη ροκ μουσική, έτσι κι ο έφηβος Peter Parker, γνωστός ως Spider-Man, προσλαμβάνεται από τον Tony Stark για να γίνει το νεότερο μέλος των Avengers. Ίσως γι 'αυτό το τραγούδι των alt-J "Left Hand Free" χρησιμοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει την πρώτη εμφάνιση του Spider-Man στο «Captain America: Civil War». Το τραγούδι ακούγεται επίσης και στούς τίτλους τέλους της ταινίας.

 

Earth Wind and Fire, "Shining Star" - "Dr. Strange'(2016)

Καθώς ο Γιατρός Strange προετοιμάζεται για να εκτελέσει μια χειρουργική επέμβαση, το funk "Shining Star"  των Earth,Wind and Fire παίζει στο ραδιόφωνο. Προφανώς, ο γιατρός δεν είναι fan - ζητάει γρήγορα να αλλάξει η μουσική, με το τραγούδι "Feels So Good"  του Chuck Mangione να παίρνει στη θέση του.

Pink Floyd, "Interstellar Overdrive" - 'Doctor Strange' (2016)

Το "Interstellar Overdrive" είναι ένα πειραματικό κομμάτι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ντεμπούτο άλμπουμ των Pink Floyd, "The Piper at the Gates of Dawn". Με σχεδόν 10 λεπτά διάρκεια, το τραγούδι θεωρείται ως ένας από τους πρώτους ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς μιας ροκ μπάντας. Χρησιμοποιείται για να περιγραφεί το αρχικό background του Doctor Strange μια σειρά από σκηνές που δείχνουν το πολυτελές διαμέρισμα της Νέας Υόρκης,τα πολλά του βραβεία και το εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο του.

to be continued....