ήσουνα τι ήσουνα....

ήσουνα τι ήσουνα....

ΓΡΑΦΕΙ Η :ΕΥΑ ΖΕΥΓΟΥΛΑ

Μερικά αστέρια της ροκ μοιάζουν σαν να γεννήθηκαν για να είναι στη σκηνή. Ίσως ήταν, αν και είναι πιο πιθανό αυτό να οφείλεται σ'ένα συνδυασμό ταλέντου, καλής τύχης και περιστάσεων που τους έβαλε στο στερέωμα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο δρόμος προς την κορυφή ήταν μακρύς και ανηφορικός.Τα μελλοντικά αστέρια έπρεπε κάπως να ζήσουν, ενώ περίμεναν τη σειρά τους. Δείτε πώς το έκαναν πριν γίνουν διάσημοι ...

TONY IOMMI, BLACK SABBATH-Εργάτης σε μεταλλουργείο

Η ενασχόληση με το metal ήταν φυσική συνέπεια, αλλά η δουλειά ήταν επίσης καθοριστική για τη δημιουργία του ήχου των Black Sabbath. Ο Tony Iommi έχασε την άκρη ενός δακτύλου σε ένα βιομηχανικό ατύχημα και ο προσθετικός «δακτύλιος» που έπρεπε να φορέσει τον βοήθησε να αναπτύξει αυτό το μοναδικό doomy στυλ .

NOODLES, THE OFFSPRING-Σχολικός επιστάτης

Ο κιθαρίστας εξακολουθούσε να είναι επιστάτης στο Earl Warren School στο Anaheim, όταν το Smash έγινε το ανεξάρτητο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. "Πήρα τριετή άδεια. Εξακολουθούσα  να δουλεύω εκεί όταν γινόμασταν διάσημοι γιατί είχα υποσχεθεί στον προϊστάμενό μου ότι δεν θα σταματήσω μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ».

KURT COBAIN, NIRVANA-ΕΠΙΣΗΣ Σχολικός επιστάτης

ο Kurt Cobain χρησιμοποίησε επίσης μια σφουγγαρίστρα πριν (ή τουλάχιστον παράλληλα) τη Fender του. Μάλιστα υπάρχει μια περίεργη αναφορά σε αυτό το γεγονός με τον χορευτή στο βιντεάκι του Smells Like Teen Spirit.

BON SCOTT, AC / DC-ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Πριν σκάσει στίς αυστραλέζικες παμπς με τους AC / DC, ο frontman Bon Scott πέρασε απο πολλές δουλειές συμπεριλαμβανομένων αυτή του μπάρμαν και του φορτοεκφορτωτή φορτηγών. Ήταν κανονικότατος ταχυδρόμος επίσης μοιράζοντας το ταχυδρομείο στην πατρίδα του το Fremantle.

LEMMY KILMISTER, MOTÖRHEAD-ROADIE

Όταν οι Motörhead έγραψαν το  We Are The Road Crew ο Λέμι ήξερε για τι μιλούσε. Ο λατρεμένος  frontman δούλεψε για καιρό κουβαλώντας τον ηχητικό εξοπλισμό,ενώ η πιο γνωστή του συμμετοχή είναι ως μέλος του touring crew του Jimi Hendrix.

OZZY OSBOURNE-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΦΑΓΕΙΟ

Πριν πάρει τον τίτλο του Πρίγκηπα του Σκότους ο Ozzy έκανε μια σειρά από δουλειές, όπως να εκσπλαχνίζει τα σφάγια αγελάδων σε ένα τοπικό σφαγείο. Οι νυχτερίδες και τα περιστέρια δεν είχαν μπεί ακόμα ήταν στο μενού.

CHRIS CORNELL-ΒΟΗΘΟΣ ΣΕ ΨΑΡΑΔΙΚΟ

Πριν καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του κόσμου με τους Soundgarden, ο Chris Cornell εργάστηκε για έναν χονδρέμπορο θαλασσινών. "Η δουλειά μου ήταν να σκουπίζω τη λάσπη και να πετάω τα εντόσθια των ψαριών". Μπλιάχ...

ZAKK WYLDE, BLACK LABEL SOCIETY,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ

Ο Zakk Wylde έπαιζε σε τοπικά συγκροτήματα και δούλευε σε ένα πρατήριο καυσίμων όταν άκουσε ότι ο Ozzy Osbourne έκανε οντισιόν για κιθαρίστες. Έστειλε demo που είχε ηχογραφήσει σε ένα boombox και άρχισε να ξετυλίγεται το παραμύθι.

TOM ARAYA, SLAYER-ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

Ακούγεται λίγο σαν ένας από τους λιγότερο κακούς τίτλους τραγουδιού των Slayer που απορρίφθηκε, αλλά είναι στην πραγματικότητα αυτό που έκανε ο frontman Tom Araya στις αρχές της δεκαετίας του '80, όπου σύμφωνα με φήμες ο,τι έβγαζε το έριχνε στην ηχογράφηση του κλασσικού πια ντεμπούτου άλμπουμ τους Show No Mercy.

MARILYN MANSON-ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Πριν επανεφεύρει τον εαυτό του ο παλιός καλός Brian Warner εργάστηκε στη Φλόριντα ως αρθρογράφος στο μουσικό περιοδικό 25th Parallel. Με αυτήν την ιδιότητα πήρε ακόμα και συνέντευξη του Trent Reznor , ο οποίος πήγε για να υπογράψει τον Marilyn Manson και να κάνει παραγωγή στο ντεμπούτο άλμπουμ του.

STEVE HARRIS, IRON MAIDEN-ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ

Όταν ο Steve Harris, απολύθηκε από την δουλειά του ως αρχιτέκτονας, εργάστηκε για κάποιο διάστημα σαν οδοκαθαριστής για να συντηρήσει τον εαυτό του και για να χρηματοδοτεί τη μπάντα...πραγματικός trooper!!!

MAYNARD JAMES KEENAN, TOOL / A PERFECT CIRCLE-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Πριν από την ίδρυσή του μεγαλύτερου γρίφου του prog-metal ο frontman των  TOOL Maynard James Keenan υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στον Στρατό των ΗΠΑ. "Μου φαίνεται περίεργο όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ότι υπάρχει πλήρης διαχωρισμός μεταξύ του πνεύματος του πολεμιστή και του καλλιτεχνικού πνεύματος", δήλωσε πρόσφατα.

DEVIN TOWNSEND-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Φανταστείτε να πάτε για μάθημα κιθάρας και ο καθηγητής να είναι ο Devin Townsend. Ο τρελός επιστήμονας του metal έκανε διάφορες δουλειές, όπως λαντζέρης και κατασκευαστής λαμαρίνας, αλλά λέει ότι η χειρότερη μακράν δουλειά γι'αυτόν είναι να διδάσκει κιθάρα και να διορθώνει μουσική με αυτό που αποκαλούμε "ορθό" τρόπο.

ROB ZOMBIE-BIKE MESSENGER

Ο Rob Zombie έχει τώρα μια διπλή καριέρα ως σκηνοθέτης και μουσικός, αλλά η χειρότερη δουλειά του ήταν ως κούριερ  με ποδήλατο στη Νέα Υόρκη. "Είναι η χειρότερη δουλειά που μπορεί να κάνει κανείς, έχω χτυπηθεί απο αυτοκίνητο αμέτρητες φορές", είπε.

SERJ TANKIAN, SYSTEM OF A DOWN-ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Πριν βγάλει την οργή του με τούς System Of A Down, ο Serj παρείχε κώδικα μηχανής μέσω της δικής του εταιρείας λογισμικού Verity Industry Vertical Industry Modular Accounting Software. Πάρτα καπιταλισμέ!