καλό ταξίδι κύριε Φούρναρη....

καλό ταξίδι κύριε Φούρναρη....

ΓΡΑΦΕΙ Η :ΕΥΑ ΖΕΥΓΟΥΛΑ

Ο Ginger Baker, ο ντράμερ και ιδρυτής των Cream, απεβίωσε σήμερα. Ήταν 80 ετών.

Το νέο μαθεύτηκε μέσω του Twitter του ντράμερ. "Είμαστε στη λυπηρή θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Τζίντζερ πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο το πρωί", έγραφε. "Σας ευχαριστούμε όλους για τα ευγενικά σας λόγια τις τελευταίες εβδομάδες."

Καμία άλλη λεπτομέρεια σχετικά με την αιτία θανάτου του Μπέικερ δεν αποκαλύφθηκε ως τώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένειά του δήλωσε ότι "δίνει τη μάχη του" μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το 2013, ο Μπέικερ ανακοίνωσε ότι υπέφερε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια που προκαλείται από το κάπνισμα και χρόνιο πόνο στην πλάτη ως αποτέλεσμα της εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας.

Τον Ιούλιο του 2016, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς μετά από διάγνωση με «σοβαρή» καρδιακή πάθηση. Έπεσε στο σπίτι του τέσσερις μήνες νωρίτερα, γεγονός που τον ανάγκασε να ακυρώσει τα shows με το συγκρότημα Air Force 3.

Ο Baker ίδρυσε τούς Cream το 1966 με τον Eric Clapton και τον μπασίστα Jack Bruce, ενώ το trio κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του  επιβλητικού Disraeli Gears' πριν από τη διάσπαση του το 1968. Ο Baker και ο Clapton συνέχισαν να παίζουν στούς Blind Faith με τον Steve Winwood και τον Ric Grech των Traffic , βγάζοντας μόνο ένα δίσκο.

Μετά με τη μπάντα των Air Force έγραψε δύο άλμπουμ το 1970, ο Baker όμως κυκλοφόρησε 18 σόλο άλμπουμ, πιο πρόσφατα το 'Why' το 2014 όπως και τρία άλμπουμ με τον Fela Kuti. Είχε επίσης δώσει μια μακρά μάχη με τον εθισμό στην ηρωίνη, λέγοντας στο The Guardian το 2013 ότι είχε υποτροπιάσει τουλάχιστον "29 φορές".

Ένα ντοκιμαντέρ επικεντρωμένο στον ντράμερ, με τίτλο Beware Of Mr Baker, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013.

Ο Jay Weinberg των Slipknot έγραψε: "Σας ευχαριστώ Ginger Baker."

Ο Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre έγραψε: "Αναπαύσου εν ειρήνη κ. Ginger Baker."

"Ακούγεται στις ειδήσεις η απώλεια του Τζίντζερ Μπέικερ. Άλλος ένας γίγαντας έφυγε. Ένα γαμημένο θηρίο, "έγραψε ένας θαυμαστής. 

"Ένας πραγματικά υπέροχος ντράμερ, του οποίου η μουσική και η επιρροή θα λάμπει στο άπειρο", είπε ένας άλλος.